EKSTRANUMMER

Fra vore venner i Kiel har vi modtaget følgende invitation:

Søndag den 18. marts, laetare søndag, fejrer p. Bernward Deneke FSSP messe efter gammel ritus kl. 8.30 i Sct. Bonifatius kirke i Kiel. Adressen er Wildhof 9, Kronshagen i Kiel. Klik her for at finde stedet på Google Maps.

Efter messen holder p. Deneke foredrag med titlen: 

Das Offertorium der Heiligen Messe 
- Theologie, Symbolik und Mitvollzug

Offertoriet er ofte et lidt overset element i messen i dag. Men offertoriet står centralt i Den hellige Messe, for det er på det tidspunkt, efter forkyndelsen af Ordet, at vi vender os mod Gud for at møde og modtage Ham i messens mysterium. Betydningen af bønnerne i den gamle ritus blev understreget af Pave Johannes Paul II da han i 2001 talte til Kongregationen for Gudstjeneste og Sakramenter og udtalte, at bønnerne i offertoriet til den gamle ritus udtrykker en stor ydmyghed og hengivenhed til Frelseren. Om offertoriet kan man på læse mere her på Vatikanets hjemmeside.

For yderligere information kontakt venligst Anja Romsdorfer på eowyn.ar@t-online.de

Om p. Deneke kan siges følgende:
P. Deneke er 44 år gammel. I 1987 trådte han ind i Pius-selskabets præsteseminar, men efter bruddet i 1988 med dannelsen af Petersbroderskabet FSSP, fortsatte han sine præstestudier ved det internationale præsteseminar i Wigratzbad under FSSP auspicium. I 1993 blev han viet til præst af kardinal Stickler. Efter præstevielsen fungerede han 10 år ved seminaret, heraf de sidste 3 år som rektor. De næste seks år virkede han pastoralt i Schweiz for så atter i 2009 at blive kaldt tilbage til seminaret i Wigratzbad som leder af spiritualitetsåret. Igennem årene har p. Deneke været en yndet retræteleder.

Billederne her viser p. Deneke ved den traditionelle valfart til Altötting i Tyskland.  Valfarten gennemføres årligt.
        

Messer efter traditionel ritus i bispedømmet København.
Sø. d. 18/3 (4. Sø. i Fasten) i Jesu Hjerte kirke, Kbh., kl. 18
Sø. d. 1/4 (Palmesøndag) i Jesu Hjerte kirke, Kbh., kl. 18
Sø. d. 15/4 (Hvidesøndag) i Jesu Hjerte kirke, Kbh., kl. 18
Messe hver søndag i Skt. Thomas kirke, Lund (kl. 16 el. kl. 18)
Jesu Hjerte kirke ligger nær Hovedbanegården, Skt. Thomas er nær Lunds centralst.
Evt. ændringer meddeleswww.katolikker.dk