Ægtevielse - og liturgisk "repremiere"
Med stor glæde annonceres at Maria Sundgaard og Gideon Ertner den 15. september 2012 fejrer ægtevielsens sakramente i Jesu Hjerte kirke. Maria og Gideon hører til de mange unge, der takket være Summorum Pontificum har opdaget skønheden og dybden i den traditionelle katolske liturgi og troslære. Ægtevielsen og brudemessen vil da også følge den ekstraordinære ritus (se liste over messer), formentlig for første gang i Danmark siden liturgireformen.

Sommerlige liturgier
  

Denne sommer har budt på en række fejringer af liturgien i ind- og udland, som hver på deres måde kan opmuntre danske katolikker med tilknytning til den traditionelle liturgi:
22/7: søndagsmesse med Mgr. Messerschmidt på Klitborg (se billede ovenfor)
24/7: messe på Klitborg med p. Marx (OMI)
29/7: biskop Czeslaw fejrede den traditio-nelle messe i Neustadt (i Sydvesttyskland nær Heidelberg, se billedet nedenfor)
5/8: biskop Czeslaw celebrerede den faste messe i Stenosgade.
  
Messe i Neustadt 29/7 med biskop Kozon, se  http://salve-regina.npage.de/aktuelles.html

Troens år

Vi kan ikke acceptere, at saltet mister sin kraft eller at lyset holdes skjult (jvf. Matt. 5,13-16). Mennesker i dag erfarer stadig nødvendigheden af at gå til kilden, som den samaritanske kvinde, for at lytte til Jesus, som indbyder os til at tro med sig og til at øse af det levende vand, som udspringer af Ham (jvf. Joh. 4, 14). Vi må genfinde sulten efter at mætte os med Guds ord, som det trofast er overleveret os af Kirken, og givet som næring for Hans disciple jf. Joh. 6, 51). Jesu lære lyder også endnu i dag med den samme kraft: "Arbejd ikke for den føde, som forgår, men for den føde, som består til evigt liv" (Joh. 6, 27).

Pave Benedict XVI, Motu Proprio Porta Fidei, hvor paven annoncerer Troens år (11/10 2012 - 24/11 2013).

 

Besøg af p. Martin Knudsen (FSSP)
Martin Knudsen - Petersbroderskabets danske præst og sognepræst ved Sint Agnes kirken i Amsterdam - gæster København i perioden 17/9-19/9. Messetider nedenfor.

Mgr. Mülller ny prefekt for Troslære-kongregationen
Pave Benedict udnævnte i juli ærkebiskop Gerhard Müller (f. 1947) til ny præfekt for Troslæ-rekongregationen, efter Kardinal W. Levada. Mgr. Müller er dermed også leder af den pavelige kommission Ecclesia Dei, som har ansvaret for at gennemføre Pavens bestemmelser vedr. den traditionelle liturgi, og for dialogen med Skt. Pius d. X-selskabet. Mgr. Müller er ligesom Paven en produktiv teolog.

Messer efter traditionel ritus i København.
Sø. d. 2/9 (14. Sø. e. Pinse) i Jesu Hjerte kirke, Kbh., kl. 18
Lø. d. 15/9 (Brudemesse) i Jesu Hjerte kirke, Kbh., kl. 12
Sø. d. 16/9 (16. Sø. e. Pinse) i Jesu Hjerte kirke, Kbh., kl. 18
Ma. d. 17/9 (feria) i Jesu Hjerte kirke, Kbh., kl. 18.30
Ti. d. 18/9 (Skt. Joseph af Cupertino) i huskapellet, JHK, kl. 9
             Sø. d. 7/10 (19. Sø. e. Pinse) i Jesu Hjerte kirke, Kbh., kl. 18
Messe hver søndag i Skt. Thomas kirke, Lund
(kl. 16 i ulige ugenumre og kl. 18 i lige ugenumre)
Jesu Hjerte kirke ligger nær Hovedbanegården, Skt. Thomas er nær Lunds centralst.
Evt. ændringer meddeleswww.katolikker.dk
Ansv.hv. for BP: C. Winsløw
Skt. Karl Borromæusgruppen er en gruppe lægfolk med interesse for den ekstraordinære eller traditionelle form af liturgien, dvs. liturgien fra før den liturgiske reform af 1969.