På sommerlejr med SKBG
I uge 30 fra lørdag den 20. juli til lørdag den 27. juli indbydes til katolsk sommerferie-samvær på Klitborg med fokus på den gamle liturgi.
P. Josef Bisig (FSSP) vil være med fra lejrens begyndelse til onsdag den 24. juli. Om søndagen er der sungen messe, og mandag, tirsdag og onsdag er der stille messe før morgenmaden.
P. Marx (OMI) besøger os om mandagen. Skriftemål vil der være rig lejlighed til, og nogle kateketiske foredrag vil også blive gennemført. Man er velkommen så mange eller så få dage man vil være med!
Klitborg ligger 200 m fra Kattegat i det naturskønne område Sandflugtsplantagen mellem Rørvig og Nykøbing Sj. i Odsherred. Se detaljer på www.feriehjemmetklitborg.dk og også på http://www.katolikker.dk/
Sommerlejr.pdf
.
Pris per døgn for deltagelse er kr. 250, som dækker ophold og forplejning. Børn betaler halv pris, børn under tre år betaler et symbolsk beløb. Det praktiske arbejde deles vi om.
Tilmelding til Cecilie Schwartz på mail cecilie@city.dk med angivelse af den periode man deltager, samt antal personer. Tilmeldingsfrist 5 . juli.

Messer i juli
Den 7. søndag efter pinse falder i år den 7/7, som er årsdagen for offentliggørelsen af Pave Benedikts motu proprio Summorum Pontificum (2007), som giver alle katolikker adgang til den traditionelle liturgi. På denne dag også i København, da det er månedens første søndag. Dagens mange 7-taller minder os naturligvis om den hellighed, som den traditionelle messe viser os og indbyder os til.
Den tredje søndag i juli, 21/7, fejres stille messe i Jesu Hjerte kirke, idet koret er på sommerlejr (se ovenfor). Selvom højmessen med kor og orgel er festlig, er der også en særlig skønhed ved den stille messe!

Traditionel Brudemesse 22/6
Som annonceret i BP116 fejredes brudemesse for Anna Simone Degn og Lucas Huniche den 22/6 i Sankt Ansgars Domkirke. Det var anden gang efter koncilet, at den traditionelle ritus blev brugt i Danmark ifm. dette sakramente. Vi deler alle deres glæde over grundlæggelsen af endnu en familie som vil øse af de rige nådekilder i Kirkens tradition og troslære.

brudemessen 22/6 i Sankt Ansgars Domkirke


Foredrag om Messen og Troen

I Den 7. juli kl. 16 (inden den trad. Messe kl. 18) afholder Mgr. Patrick Boland et foredrag i Jesu Hjerte kirkes menighedssal, med titlen: The extraordinary form - a driver for Faith? (Kan den ekstraordinære form fremme Troen?).
Kom og hør nærmere om:

  • Hvad er den ekstraordinære form?

  • Hvorfor ønskede Benedict XVI at udbrede brugen af denne form?

  • Hvad tiltrækker folk til den ekstraordi-nære form?

  • Hvordan kan den ekstraordinære form berige Kirken? - og måske din egen tro?

Foredraget afholdes på engelsk og i anledning af 6-årsdagen for motu propriets offentliggørelse og Troens År.

Alle er velkomne. Mgr. Boland, der til daglig virker som præst i Bad Schwartau nær Lübeck, fejrer også den efterflg. Messe.

Messer efter traditionel ritus i København.
Sø. d. 7/7 (7. Sø. e. Pinse) i Jesu Hjerte kirke, Kbh., kl. 18
Sø. d. 21/7 (9. Sø. e. Pinse) i Jesu Hjerte kirke, Kbh., kl. 18
Sø. d. 4/8 (11. Sø. e. Pinse) i Jesu Hjerte kirke, Kbh., kl. 18
I juli: ingen messe i Skt. Thomas kirke, Lund
(ellers hver søndag kl. 16 i ulige ugenumre og kl. 18 i lige ugenumre)
Jesu Hjerte kirke ligger nær Hovedbanegården, Skt. Thomas er nær Lunds centralst.
Evt. ændringer meddeleswww.katolikker.dk
Ansv.hv. for BP: C. Winsløw
Skt. Karl Borromæusgruppen er en gruppe lægfolk med interesse for den ekstraordinære eller traditionelle form af liturgien, dvs. liturgien fra før den liturgiske reform af 1969.