Valfart til Rom

Fire dage i Rom med betag-ende liturgi og bøn i nogle af byens smukkeste kirker. Det er hvad der er lagt op til når der for 3. år i træk bliver arrangeret valfart til Rom med den traditionelle liturgi i dagene op til Krist Konges Fest. Årets valfart varer fra 23. til 26. oktober.
Højdepunktet bliver en pontifikalmesse i Peterskirken med kardinal Raymond Burke. Det fulde program kan ses på valfartens hjemmeside: 
http://populussummorumpontificum.com

Sidste år var vi en lille dansk gruppe afsted, og det var en fantastisk og trosbekræftende oplevelse at gå i procession gennem Roms gader til messe i Peterskirken sammen med 1.000 andre katolikker fra hele verden. Vi kan ikke lade være med også at tage afsted i år. 
Man arrangerer selv rejse og logi og bestemmer således selv hvor længe man vil være afsted. Vil du med eller har du spørgsmål? Så kontakt: Maria og Gideon Ertner ved messen eller på maria.sundgaard.7 (facebook).

 

Sommerlejr 2014, Klitborg

Messe ved
sommerlejren på
Klitborg, 2013

 


Fra lørdag den 26. juli til lørdag den 2. august afholdes der sommerferie-samvær på Klitborg med fokus på Kirkens traditionelle liturgi. P. Josef Bisig FSSP er lejrpræst i hele perioden. Om søndagen er der sungen messe, og på hverdagene er der stille messe før morgenmaden. Se http://katolikker.dk/
sommerlejr.pdf
for yderligere information og tilmelding.

   Maj, Marias måned
Nu majmåned bringer os våren så skøn
På andagtens vinger sig hæver vor bøn
Vi synger med glæde til orgelklang
Maria, vor moder, en jubelsang.

Som røgelsesduften sig hæver mod sky
Så stiger i luften vor sang om dit ry.
Vi binder vor Frue i himmelglans
Af hymner og blomster en rosenkrans.

(Salme og Bønnebog, s.363)

Oliemesse i den gamle ritus
For andet år i træk fejrede ærkebiskop Haas af Vaduz (Liechtenstein) sit bispedømmes oliemesse Skærtorsdag efter den traditionelle ritus, omgivet af bispedømmets præster.

Første kommunion og firmelse
Summorum Pontificum åbner mulighed for, at katolikker kan modtage ethvert sakramente efter den traditionelle liturgiske form. Da der i Danmark er relativt få katolikker, kræver dette dog at man i god tid henvender sig til P. Marx. I år er der første kommunion ved messen 2. søndag efter påske, og firmelse søndag den 24. august.

Rundrejse i det katolske Provence
Exodus Rejser organiserer en spændende rundtur/valfart i solrige Provence i efterårs-ferien i år. Turen byder på ophold i benedik-tinerklostrene Le Barroux og St. Benoît, der bruger den traditionelle liturgi, samt udflugter til historiske klostre og andre interessante sites og byer i området: Nice, Cannes mv. Lederen af turen bliver Lisbeth Rütz, redaktør på Katolsk Orientering, der er særdeles stedkendt. Turen bliver også med egen præst, kannik Marcus Künkel fra Kristus Konge Instituttet i Stockholm/Lund, som taler dansk og svensk. Der vil blive fejret traditionel messe hver dag og rig lejlighed for skriftemål mm. Mere info:
 www.exodusresor.se/provence

Messer efter traditionel ritus i Danmark.
Sø. d. 4/5 (2. Sø. e. Påske) i Jesu Hjerte kirke, Kbh., kl. 18
Sø. d. 18/5 (4. Sø. e. Påske) i Jesu Hjerte kirke, Kbh., kl. 18
Sø. d. 1/6 (Sø. i Kristi Himmelfarts Oktav) i Jesu Hjerte kirke, kl. 18
Hver søndag: Messe i Skt. Thomas kirke, Lund
(kl. 16 i ulige ugenumre og kl. 18 i lige ugenumre)
Jesu Hjerte kirke ligger nær Hovedbanegården, Skt. Thomas er nær Lunds centralst.
Evt. ændringer meddeleswww.katolikker.dk
Ansv.hv. for BP: C. Winsløw
Skt. Karl Borromæusgruppen er en gruppe lægfolk med interesse for den ekstraordinære eller traditionelle form af liturgien, dvs. liturgien fra før den liturgiske reform af 1969.