Header
Pont.messeFirmander
Firmelse og Pontifikalmesse i Skt. Augustin, 25/6

Ny dansk FSSP præstestuderende
I år fejrer p. Martin Knudsen (FSSP = Petersbroderskabet) sit 10 års præste- jubilæum. P. Knudsen er sognepræst ved Sankt Agnes-Kirken i Amsterdam. Og, som Katolsk Orientering kunne meddele i sit juni-nummer, har Petersbroderskabet netop optaget endnu en dansker, idet Thomas Riis til september starter på dets præsteseminarium i Nebraska (hvor p. Bisig er rektor). Thomas er kendt af menigheden ved Jesu Hjerte kirke, hvor han gennem nogle år har ministreret ved den traditionelle messe. Vi håber at bringe et interview med Thomas senere på året.

Sommer med Traditionen
Der er flere muligheder for at tage den traditionelle Messe med på ferie. Udover sommerlejren på Klitborg
(www.katolikker.dk/sommerlejr.pdf)  vil en del unge deltage i den traditionelle Juven- tutem valfart (http://juventutem.org/, en del af Verdensungdomsdagene i Krakow), mens atter andre vil glæde sig over at den traditionelle messe fejres igen regelmæssigt over hele verden (se kortlink.dk/mheq). 


Derfor den traditionelle messe - 3

En journalist fra den spanske avis ”El País” skriver efter som turist at have overværet en traditionel messe hos Petersbroderskabet i Salzburg:

Det er en skam at man har fjernet latinens metafysiske resonans [fra liturgien, red.] og at liturgien er blevet skændet pga. pastorale begrænsninger. Des mere man har gjort gudstjenesten tilgængelig, des mere har man fjernet den fra mysteriet der fejres. Man har berøvet Messen sin transcendentale projektion, dens mystiske essens, for slet ikke at tale om tabet af den kirkemusikalske arv, så man til sidst har skadet troen hos selv de frommeste.
Jeg taler fra en agnostikers synspunkt, som én der uden egne stærke overbevisninger accep-terer troens udtryk i æstetikkens navn. Thomas Mann skrev i ’Døden i Venedig’: ”Skønheden - med stort S - er den vej som fører det følsomme menneske mod det åndelige”. Det drejer sig ikke om at forstå Messen, men om at leve mysteriet.

Rubén Amón i El País, 16. maj 2016
Kilde: Paix Liturgique, kortlink.dk/mheh

Messer efter traditionel ritus i Danmark.
Sø. d. 3/7 (7. Sø. e. Pinse) i Jesu Hjerte kirke, Kbh., kl. 18
Sø.d. 17/7 (9. Sø. e. Pinse) i Jesu Hjerte kirke, Kbh., kl. 18
Sø. d. 24/7(10. Sø. e. Pinse) på Klitborg, kl. 10.30
Sø.d. 31/7 (11. Sø. e. Pinse) i Jesu Hjerte kirke, Kbh., kl. 18
Sø. d. 7/8 (12. Sø. e. Pinse) i Jesu Hjerte kirke, Kbh., kl. 18

Hver søndag: Messe i Skt. Thomas kirke, Lund (kl. 16 i ulige ugenumre og kl. 18 i lige ugenumre)
Jesu Hjerte kirke ligger nær Hovedbanegården, Skt. Thomas er nær Lunds centralst.
Evt. ændringer meddeleswww.katolikker.dk
Ansv.hv. for BP: C. Winsløw
Skt. Karl Borromæusgruppen er en gruppe lægfolk med interesse for den ekstraordinære eller traditionelle form af liturgien, dvs. liturgien fra før den liturgiske reform af 1969.