Kardinal Hoyos' om den traditionelle Messe (Westminster Cathedral 14. juni 2008):
IKKE I MANGE SOGNE - MEN I ALLE SOGNE

Tale af kardinal Hoyos 14/6 til engelske katolikker (medl. af Latin Mass Society):

"I har arbejdet med og under jeres biskopper, i tider hvor I ikke fik de resultater I ønskede. Men i alt hvad I har gjort er I forblevet tro mod den hellige Stol og Peters efterfølger. Og I har været loyale i en meget vanskelig tid for kirken - en tid, som har været særlig vanskelige for de, som elsker og værdsætter hendes gamle liturgis rigdomme. Det er klart, at disse år ikke har været uden mange lidelser, men vor velsignede Herre kender dem og vil, i sit guddommelige forsyn, lade meget godt komme ud af jeres ofre (…)
Jeg siger også til jer: Opløft jeres hjerter! For det er klart fra de mange unge mennesker i England og Wales, som elsker Kirkens gamle liturgi, at det er lykkedes jer at bevare og overlevere jeres kærlighed til denne liturgi til jeres børn.

Jeg ved hvilken glæde offentliggørelsen af Summorum Pontificum bragte jer og mange andre katolikker i hele verden. (…) Lad mig sige det lige ud: Den hellige Fader vil, at den gamle form af Messen skal blive almindelig i hele Kirkens liturgiske liv, så alle Kristi troende - unge og gamle - kan blive fortrolige med de ældre riter og øse af deres skønhed og transcendens. Den hellige Fader ønsker dette af både pastorale og teologiske grunde."

Kardinal Hoyos ved pressekonference sm. dag:

[Den gamle form skal bruges] ikke i mange - men i alle sogne, fordi den er en gave fra Gud. (…) Den hellige Fader vil give alle troende denne mulighed, ikke kun for de få grupper som beder om det, så alle i den katolske kirke må kende denne måde at fejre Eukaristien på.

Kilde: http://blogs.telegraph.co.uk


SCHOLA TRECANUM SYNGER TIL MESSEN 20. JULI

Den gregorianske schola Trecanum fra Strasbourg besøger Skandinavien i juli, og synger ved den traditionelle messe kl. 18 i Jesu Hjerte kirke. Koret giver også en offentlig koncert i Eliaskirken på Vesterbro Torv (kl. 20 samme aften).

Ensemblet Trecanum ledes af prof. E. Stoffel, har turneret i det meste af Europa og udgivet flere cd'er. Man kan på Trecanum's hjemmeside

http://trecanum.free.fr

få en forsmag på den himmelske sang.


Messer efter traditionel ritus i bispedømmet København.
Søndag den 6. juli (8. søndag efter pinse) kl. 18
Søndag den 20. juli (10. søndag efter pinse) kl. 18
Søndag den 3. august (12. søndag efter pinse) kl. 18
Søndag den 17. august (J.Marias optagelse) kl. 18

De annoncerede messer fejres i Jesu Hjerte kirke, Stenosgade 4, København (nær Hovedbanegården).