Tak for fem år i Traditionens tegn!
Denne udgave af BP er et "fødselsdagsnummer" - nr. 60. Det betyder, at det nu er fem år siden, den regelmæssige fejring af den traditionelle messe begyndte i København. I begyndelsen fejredes messen den anden søndag i måneden, først i Skt. Therese kirke og derefter gennem nogle år i kapellet på Inst. Sankt Joseph. Den månedlige messe blev tilladt af biskop Kozon i flg. Motu propriet fra 1988. Siden februar i år er messen så blevet fejret den første og tredje søndag i måneden i Jesu Hjerte kirke, en ordning der kom i stand som følge af pave Benedikt's Motu Proprio, og med tilladelse fra sognepræsten ved kirken, P. Gerhard Sanders.
Gennem alle fem år har det været pastor Michael Hornbech-Madsen, som søndag efter søndag har læst messen for os, udlagt evangeliet og opbygget den menighed, som i dag ikke kunne tænke sig et kirkeliv uden den traditionelle messe. En dybfølt TAK til P. Michael for at give os adgang til Kirkens liturgiske rigdomme - både før, nu og i årene fremover!
En anden central drivkraft i arbejdet for den traditionelle liturgi har været Dr. Michael Chesnutt, som har ledet korsangen og fungeret som organist ved messerne. Michael rejser nu til Rom for at nyde sit otium i den hellige stad, og vi siger ham tak for hans store arbejde her - og Guds velsignelse i årene fremover!

 Hvad siger Motu Properiet?

Den liturgiske kult er, sammen med den kateketiske undervisning, det højeste udtryk for det præstelige og biskoppelige liv. Jeres arbejde med at helliggøre det troende folk, kære Brødre, er uundværlig for Kirkens vækst. Jeg har i Motu Propriet Summorum Pontificum præciseret betingelserne for at løse denne opgave for så vidt angår muligheden af at bruge den salige Johannes den 23. missale (1962), såvel som Pave Paul d. 6.'s (1970). Frugterne af disse dispositioner begynder at vise sig (…) Jeg tvivler ikke på at I indenfor en rimelig tid vil kunne nå til løsninger som er tilfredsstillende for alle, således at Kristi udelte kappe ikke må blive revet mere itu. Ingen er overflødige i Kirken. Alle, uden undtagelse, skal kunne føle sig hjemme i den, og aldrig forstødt.

Pave Benedict XVI, tale til Frankrigs biskopper, Lourdes, 14/9 2008
Kilde: http://www.vatican.va/

FRIVILLIGE SØGES!
Korsangere og organist søges: Den fornemme musikledsagelse af den traditionelle messe i Jesu Hjerte kirke har hidtil været ledet af Michael Chesnutt, som desværre nu forlader os. Derfor mangler vi en frivillig organist, som vil spille til Messen en eller to gange om måneden, og desuden frivillige til den gregorianske sang. Henvendelse til: Elizabeth Schwartz, tlf. 39208450.
Ministranter søges: Drenge og unge mænd søges til ministranttjeneste ved den traditionelle messe. Henvendelse til: Carsten Günther, tlf. 35823554.

Messer efter traditionel ritus i bispedømmet København.

Søndag den 5. oktober (21. Sø. efter Pinse) kl. 18
Søndag den 19. oktober (23. Sø. efter Pinse) kl. 18
Søndag den 2. november (Alle Helgen) festmesse kl. 18

De annoncerede messer fejres i Jesu Hjerte kirke, Stenosgade 4, København (nær Hovedbanegården).