P.Berg (FSSP) i København
Petersbroderskabets generalsuperior, P. John Berg, besøger København midt i januar! Her fejrer han den regelmæssige messe i Jesu Hjerte kirke den 18/1, men allerede inden da vil der blive lejlighed til at møde denne centrale figur i Kirken, fx ved et foredrag arrangeret af Academicum Catholicum den 15/1 i Jesu Hjerte kirkes menighedssal (kl. 20). Flere detaljer om besøget - herunder messetider - vil blive gjort tilgængelige på www.katolikker.dk/berg.mht .

Petersbroderskabet (FSSP)
er med sine godt 200 præster (gennemsnitsalder 37 år) det største af de præstelige selskaber, som pavestolen i de seneste årtier har oprettet med det udtrykkelige formål at udbrede brugen af Kirkens traditionelle ritus i hele verden. Det var også med stort håb, vi for nogle år siden deltog i P. Martin Knudsens præstevielse - han er nemlig fra Silkeborg og var nogle år en del af Skt. Karl Borromæusgruppens kreds. Desværre var det ikke muligt for ham at virke her i bispedømmet med det samme, så han er for tiden stationeret i Amsterdam, hvor han leder en stor og blomstrende menighed i den centralt beliggende Sankt Agnes kirke. Her har en gruppe af danskere i de senere år fejret påske. Vi beder alle for, at det i år må blive muligt at fejre påske i den traditionelle ritus i Danmark!
Mere information: www.fssp.org og http://www.sintagneskerk.nl/

 Om Motu Propriet

For virkelig at bedømme frugterne af motu propriet efter blot et år, tænker jeg at vi må tage forskellige mål i betragtning (…) En vej er simpelthen at gøre antallet af nye søndagsmesser op. En anden måde er at se på steder, hvor det virkelig er blevet accepteret og hvor det virkelig er blevet en del af sognelivet, fx steder hvor der er etableret et personalsogn eller et nyt apostolat, for eksempel. Og der er endnu en måde at se på det. Det er ved at se på antallet af præster som fejrer det ordinære form regelmæssigt, men som nu også er begyndt at bruge den ekstraordinære form. Og endnu en måde er at spørge præster, som har rejst rundt til forskellige steder. Jeg mener, at en af de iagttagelser vore præster har gjort er det er blevet meget lettere og at de er meget mere velkomne når de kommer til valfartssteder eller kirker i forskellige lande, uanset hvor det måtte være. Det faktum at de frembærer messeofferet i den ekstraordinære form opfattes ikke længere som noget mærkværdigt.
P. John Berg, Interview med The Remnant, august 2008.
Kilde: www.remnantnewspaper.com


Ny hjemmeside. Den tidligere hjemmeside www.tridentinsk.suite.dk er nedlagt. Vores nye adresse på nettet er www.katolikker.dk

Støt Humanae Vitae! En anmodning til de nordiske biskopper om uden forbehold at støtte skrivelsen Humanae Vitae, der handler om moralteologiske aspekter af katolsk ægteskabslære er på vej - skriv under på: http://www.humanaevitae.dk/
Giv gerne opfordringen videre til andre katolikker!

Messer efter traditionel ritus i bispedømmet København.

Søndag den 4/1 (Hellig Tre Konger) kl. 18
Søndag d. 18/1 (2. sø. e. Hellig Tre Konger) kl. 18
Søndag d. 1/2 (4. sø. Hellig Tre Konger) kl. 18

De annoncerede messer fejres i Jesu Hjerte kirke, Stenosgade 4, København (nær Hovedbanegården).