Pontifikalmesse 10. januar kl. 16.30 i Domkirken

Biskop Czeslaw Kozon skriver historie søndag den 10. januar, når han som den første biskop i Norden siden 1969 fejrer traditionel latinsk pontifikalmesse i den katolske Domkirke. De assisterende præster kommer fra ind- og udland og omfatter flere præster fra Sankt Peters præstelige broderskab, herunder den tidligere generalsuperior, p. Josef Bisig.
Musikalsk ledsages Messen af Tomas Luis de Victorias Missa Ave Maris Stella, sunget af Schola Caeciliana under ledelse af Dr. Michael Chesnutt. Som organist medvirker Dr. Beate Willma.
Det er med stor taknemmelighed at vi, som er knyttet til den traditionelle form af liturgien, nu ser frem til at se denne liturgi fejret i sin mest højtidelige form - biskoppens messe fra tronen i Domkirken.
Pontifikalmessen kræver som sagt assistance fra udlandet, og det er både et kompliceret og dyrt arrangement. Det praktiske arrangement koordineres af Jacob Schwartz. Har man spørgsmål vedr. Messen, eller ønsker at give et bidrag til præsternes rejse, skal henvendelse ske til ham på telefon 36 94 88 78 ellere-mail jacob.schwartz@dadlnet.dk


Præsten i 1500 års kunst
Steen Heidemann er dansk-født traditionalist bosat i Frankrig. Han har netop udgivet bogen The Catholic Priest, Image of Christ: through fifteen centuries of Art. Bogen indeholder hundreder af prægtige farvereproduktioner af mesterværker, som viser det katolske præstedømmes hellighed og herlighed gennem 1500 års kunst, suppleret af tekster om samme emne af bl.a. Pave Benedikt, flere kardinaler og biskopper og en række præster.
Bogen, som er udgivet på det engelske forlag Gracewing, kan købes hos www.catholica.se (pris SEK 399) eller bestilles gennem Stenobutikken eller en lokal boghandel.

Søndagsmesser i Sankt Thomas, Lund
I Sverige har Motu propriet allerede givet stor fremgang for den traditionelle liturgi, der fejres både i Stockholm og Göteborg (i sidstnævnte by to steder hver søndag). Også i Sydsverige har der været fejret messe ca. en gang om måneden, dog altid på hverdage da de tilrejsende præster har skullet passe deres hjemsogne på søndage. Men nu er præsterne ved sognekirken i Lund begyndt at fejre den traditionelle liturgi, i første omgang den fjerde søndag i hver måned. Ved den første messe i december deltog ca. 70 troende. Sankt Thomas kirken ligger i kort gåafstand fra Lunds centralstation.

Messer efter traditionel ritus i København og Øresundsregionen.
Søndag d. 3/1 (Hellig Tre Konger) kl. 18.00 i Jesu Hjerte kirke, Stenosgade 4, Kbh.
Søndag d. 10/1 (Den hl. Familie) kl. 16.30 Pontifikalmesse i Sankt Ansgars Domkirke
Søndag d. 17/1 (2. sø. e. Hl. tre Kg.) kl. 18.00 i Jesu Hjerte kirke, Stenosgade 4, Kbh.
Søndag d. 24/1 (3. sø. e. Hellig tre Konger) kl. 18.00 i Skt. Thomas kirke, Lund
Søndag d. 7/2 (Sexagesima sø.) kl. 18.00 i Jesu Hjerte kirke, Stenosgade 4, Kbh.

Evt. ændringer meddeleswww.katolikker.dk, samt her i nyhedsbrevet.